Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 10.00 – 11.00

«YogAutism»: ονομασία που επινοήθηκε σε μια προσπάθεια να αποδοθεί η εμπειρία της επικοινωνίας που βιώνεται κατά τη διάρκεια μιας κοινής πρακτικής νευρολογικά τυπικών και αυτιστικών.

Υπάρχω, μαθαίνω, δημιουργώ, εκφράζομαι, ακούγομαι, γίνομαι αποδεκτός, συνδέομαι. Με τον εαυτό και τον άλλον. Με την κοινότητα.

” -Πώς είναι η Yoga;
-Σκέψου κάτι που σου αρέσει πολύ και σε ηρεμεί.
-Τα δέντρα. Δεν κουνιούνται. Πώς γίνεται αυτό; Δείξε μου.

Άρχισαν, τότε, να αναπνέουν αργά. Ρίζες να βγάζουν μέσα στη γη και τη ματιά να ξεκουράζουν σε ένα σημείο, για να ‘ναι ακούνητοι. Κλαδιά να απλώνουν ψηλά στον ουρανό να φτάσουν τον ήλιο. Και…
-Τα κατάφερα! Είμαι δέντρο! Κάνω κι εγώ yoga!

Ύστερα από μερικές φορές πρακτικής, έφτιαξαν γερούς κορμούς, σκέψη στην αναπνοή και σταθερή ισορροπία, ακόμα κι όταν το αεράκι τριγυρνούσε στα κλαδιά τους. Κι όταν, πάλι, βρέθηκαν σε χώρους που το αεράκι ήταν μια υπαρκτή ενόχληση, όπως ο ξένος με το διαπεραστικό βλέμμα, οι έντονοι θόρυβοι ή η αναμονή στο ιατρείο, το «δέντρο» είχε γίνει ένας ξεκάθαρος κώδικας για να ξεκινήσει η εφαρμογή της πρακτικής του”

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, 10:00-11:00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή παρουσίαση των μαθημάτων Προσβάσιμης Yoga για εφήβους (14 ετών και άνω) και ενήλικες στο φάσμα του αυτισμού, νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down ή άλλες ιδιαιτερότητες, με στόχο τη δημιουργία μικρής ομάδας ή άλλης σύνθεσης σύμφωνα με τις ατομικές ανάγκες των ενδιαφερόμενων.

Η συμμετοχή στην παρουσίαση είναι δωρεάν και περιλαμβάνει:
• Γνωριμία με την πρακτική μέσα από στάσεις, αναπνοές και δραστηριότητες χαλάρωσης
• Συζήτηση με συνοδούς για τα οφέλη της Yoga σε ειδικές ομάδες ασκούμενων. Δομή μαθημάτων, εμπειρίες και κίνητρα

 

Πληροφορίες για την ομαλή διεξαγωγή του μαθήματος:

Προσέλευση 15 λεπτά νωρίτερα για προσαρμογή και προετοιμασία
Η συμμετοχή του συνοδού θα ζητηθεί για την ομαλή ένταξη του μαθητή, αν χρειαστεί.
Καλό θα ήταν το τελευταίο γεύμα να έχει πραγματοποιηθεί 2 ώρες νωρίτερα.
Φορέστε άνετα ρούχα.
Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.

 

Καθοδηγεί: Ιωάννα Σταμνίδου

Η Ιωάννα Σταμνίδου είναι δασκάλα Προσβάσιμης Yoga, εκπαιδευμένη στην Vinyasa Krama και εκπαιδευόμενη στην παιδική Yoga, με επιρροές από διάφορους δασκάλους και είδη πρακτικής. Υπηρετεί τον χώρο της Ειδικής Αγωγής από το 2009 και είναι πτυχιούχος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρότι ασχολείται με τη σωματική άσκηση από την παιδική ηλικία, συνάντησε τη Yoga το 2011 ως μια μορφή ψυχοσωματικής εκτόνωσης, σε μια περίοδο που ξεκινούσαν τα πρώτα σημάδια του συνδρόμου επαγγελματικής εξουθένωσης. Το 2015 ξεκίνησε να συστήνει την εμπειρία της πρακτικής σε άτομα με αυτισμό και νοητική υστέρηση ως έναν τρόπο λειτουργικής αλληλεπίδρασης, συναισθηματικής διαχείρισης, ένταξης και ψυχαγωγίας. Στόχος της είναι η δημιουργία ενός δικτύου προσβάσιμων χώρων πρακτικής μέσα στην κοινότητα.

Σάββατο 23/11/2019
Ώρα 10:00 – 11:00
Κόστος : Δωρεάν

Κρατήσεις Θέσεων: 690 8248872

 

YogAutism: Προσβάσιμη Yoga για άτομα στο φάσμα του αυτισμού

Aνοιχτή παρουσίαση των μαθημάτων Προσβάσιμης Yoga για εφήβους (14 ετών και άνω) και ενήλικες στο φάσμα του αυτισμού, νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down ή άλλες ιδιαιτερότητες, με στόχο τη δημιουργία μικρής ομάδας ή άλλης σύνθεσης σύμφωνα με τις ατομικές ανάγκες των ενδιαφερόμενων.

Event Type: Event

Event Attendance Mode: https://schema.org/OfflineEventAttendanceMode

Event Status: EventRescheduled

Performer: Person

Performer Name: Ιωάννα Σταμνίδου

Start Date: 2021-02-24 19:30

End Date: 2019-11-23 11:00

Ticket URL: https://www.soulmatesyogastudio.gr//

Currency: EUR

Availability: InStock

Availability Starts: 2019-11-23T10:00-EET