Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 11.00 – 12.30

Η Gong Yoga είναι μια πρακτική που ανέπτυξε ο Αμερικανός Δάσκαλος Don Conreaux και αποτελείται από δύο μέρη, ήπιες σωματικές ασκήσεις και βαθιά χαλάρωση με συνοδεία ήχων από gong.

Οι ασκήσεις συνδυάζουν πρακτικές Yoga με ασκήσεις φυσιοθεραπευτών και τη θεωρία της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής. Είναι απλές και εστιάζονται σε μυϊκές ομάδες που αποθηκεύουν συναισθηματική μνήμη και συναισθηματικά τραύματα, με σκοπό την αποφόρτισή τους.

Η πρακτική ολοκληρώνεται με βαθιά χαλάρωση που συνοδεύει ο ήχος του gong, κατά την οποία το υποσυνείδητο φέρνει στην επιφάνεια νοητικά και συναισθηματικά φορτία ώστε να γίνουν αντιληπτά και να αρχίσουν να επιλύονται.

Η πρακτική απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα ασκουμένων και έχει βοηθήσει ανθρώπους να ανακάμψουν από τραυματισμούς και να αποφορτιστούν από συναισθήματα φόβου, θυμού, θλίψης, ανησυχίας κ.α.

Κυριακή 24/10/2021 11.00 – 12.30
Κόστος: 12€ (χωρίς 24% φπα)
Κρατήσεις Θέσεων: 690 8248872 . Απαραίτητη η κράτηση θέσης με προκαταβολή όλου του ποσού.

Την πρακτική καθοδηγεί ο Ματθαίος Μανουσάκης.

Ο Ματθαίος έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων, είναι μουσικός και εκπαιδευτής Hatha Yoga (Yoga Alliance 200hrs TTC). Εκπαιδεύτηκε στην Gong Yoga από τον Don Conreaux και έχει γνωρίσει τις θεραπευτικές ιδιότητες του ήχου μέσα από εκπαιδεύσεις και επαφές με ηχοθεραπευτές από διαφορετικά μέρη της Γης. Σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο του επισιτισμού μελετώντας τη θεραπευτική διάσταση της τροφής μέσα από τη μακροβιοτική διατροφή, καθοδηγεί πρακτικές Yoga που εστιάζονται στη συναισθηματική εξέλιξη του ανθρώπου και συνοδεύει πρακτικές Yoga με ζωντανή μουσική.