Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 11.00 – 15.00

Αυτό το σεμινάριο μαθημάτων Συνειδητοποίησης μέσω της κίνησης της μεθόδου Feldenkrais απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που ασχολούνται με την γιόγκα.

Θα ασχοληθούμε εισαγωγικά με τα θέματα της αναπνοής, της καλύτερης λειτουργικότητας των ισχύων και της σπονδυλικής στήλης, βασικές περιοχές του σώματος που επηρεάζουν την πρακτική σας στην γιόγκα.

Θα συμμετάσχετε σε μια βιωματική διαδικασία μάθησης όπου δημιουργώντας νέα κινητικά μοτίβα στον εγκέφαλο θα γίνετε πιο αποτελεσματικοί στην πρακτική σας. Πιο ικανοί, με μεγαλύτερη ευκολία στην εκτέλεση των στάσεων, συνειδητά και με λιγότερους τραυματισμούς.

Το σεμινάριο έχει επίσης ενδιαφέρον και για επαγγελματίες οι οποίοι θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με έναν νέο τρόπο προσέγγισης της διαδικασίας της μάθησης και του σώματος.

Η μέθοδος Feldenkrais είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος μάθησης με θεραπευτικά αποτελέσματα. Είναι μια βιωματική διαδικασία κατά την οποία “μαθαίνουμε πως να μαθαίνουμε”, εξερευνούμε δηλαδή τον προσωπικό μας τρόπο μάθησης, χρησιμοποιώντας σαν μέσω την κίνηση.

Κάνοντας ήπιες, συνειδητές, ευχάριστες κινήσεις ανακαλύπτετε τις καθημερινές σας συνήθειες περιοριστικές ή μη, με σκοπό να βρείτε νέους τρόπους δράσης και κίνησης .Έτσι όλοι ανεξαιρέτως ηλικίας μπορούν να συνεχίσουν να μαθαίνουν, να γίνουν πιο ικανοί και να βελτιώσουν έτσι την ποιότητα της ζωής τους.

Η μέθοδος επανεκπαιδεύει το νευρικό σύστημα δημιουργώντας νέα μοτίβα κίνησης, σκέψης, συναισθημάτων. Η αρμονική ενσωμάτωση και αλληλεπίδραση αυτών, βελτιώνει τη λειτουργικότητα σε όλους τους τομείς της ζωής μας. και φέρνει τον άνθρωπο πιο κοντά στο να χρησιμοποιεί όλο το δυναμικό του και να είναι πιο ικανός σε ό,τι κάνει.

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 11.00 – 15.00

Διδάσκει: Χρυσοβιτσιάνου Ευγενία
https://feldenkrais-athens.gr/

Κόστος: 30€, (δεν περιλαμβάνεται φπα)

Απαραίτητη η Κράτηση Θέσης
Τηλ. Επικοινωνίας 6908248872