Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2020, 11:00 – 13:30

Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε ως ανθρωπότητα τους τελευταίους μήνες, με αφορμή τον κορωνοϊό, μας έχει κάνει αρκετά σκεπτικούς στο θέμα του πως μπορούμε βελτιώσουμε τις διατροφικές μας επιλογές για να ενισχύσουμε την υγεία μας.

Το εργαστήριο αυτό επιδιώκει να μεταφέρει πρακτικά στην κουζίνα και στο πιάτο μας, τις διατροφικές έρευνες των ιατρικών σχολών των πανεπιστημίων του Χάρβαρντ και της Οξφόρδης αλλά και τις γνώσεις της μακροβιοτικής διατροφής, με στόχο τη διατήρηση και τη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας, την αποτοξίνωση του οργανισμού και την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Θα διευκρινίσουμε αρκετά πρακτικά θέματα και θα απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις επιστημονικές έρευνες πάνω στη διατροφή όσο και τη διατροφική μας παράδοση.

Κάποια απ’ τα θέματα που θα εξετάσουμε είναι:

  • Αιτίες ασθένειας
  • συμβολή της τροφής στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας
  • βασικές τροφές κλειδιά
  • διατροφή κι εποχικότητα
  • καθάρισμα & πλύσιμο τροφών
  • διαφορετικοί τρόποι μαγειρέματος
  • βασικές συνταγές και αρκετά ακόμα.

Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε όλους
Ατομικός εξοπλισμός: άνετα ρούχα, μπλοκάκι, μολύβι ή στυλό
Θα δωθούν και σημειώσεις του σεμιναρίου.

Κυριακή 04/10/2020
Ώρα: 11:00 – 13:30 (2,5 ώρες με διάλλειμα)
Κόστος: 17 € ( χωρίς φπα)
Κρατήσεις Θέσεων με προκαταβολή: 690 8248872

Το εργαστήριο καθοδηγεί ο Ματθαίος Μανουσάκης. Ο Ματθαίος έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, είναι μουσικός κι εκπαιδευτής Hatha Yoga (Yoga Alliance 200hrs TTC). Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο του επισιτισμού, είναι χορτοφαγικός μάγειρας κι εστιάζεται στη συμβολή της διατροφής στην ανθρώπινη υγεία μέσα από την πρακτική της μακροβιοτικής διατροφής και τη μελέτη επιστημονικών ερευνών.