Ο Σίμος ξεκίνησε την πορεία του στις σωματικές/πνευματικές πρακτικές μέσω των πολεμικών τεχνών (κυρίως shotokan karate), όσο σπούδαζε πληροφορική στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού περιπλανήθηκε στη Γάνδη και στη Βαρκελώνη, και δεν παρέλειψε να πειραματιστεί με άλλα συστήματα όπως yoga, tai chi, pilates, capoeira, wing chun kung fu, σύγχρονο χορό, πυγμαχία, ακροβατικά και διαλογισμό.

Τελειώνοντας τις σπουδές του στην πληροφορική του ήταν ξεκάθαρο ότι δε θέλει να την ασκήσει σαν επάγγελμα, και συνέχισε την αναζήτηση. Το ταξίδι του τον έφερε στη μέση της ερήμου του Ισραήλ όπου έζησε για 3,5 χρόνια και ήρθε σε εντατική επαφή με τις τεχνικές του διαλογισμού και την αυτοπαρατήρηση. Γνώρισε τους δυο πρώτους δασκάλους του μέσα από τις πρακτικές της ashtanga vinyasa, vini και vijnana yoga. Η πρακτική του έγινε πιο συστηματική, ώσπου πολύ σύντομα άρχισε να τη μοιράζεται με τους εκεί συνοδοιπόρους του.

Φτάνοντας στην Αθήνα , ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό του στη Vinyasa Krama, και βρήκε εκεί τρόπους να διοχετεύσει το ενδιαφέρον του για τις προοπτικές του ανθρώπινου νου και του σώματος. Ο χώρος που του δίνει η yoga για να δημιουργεί και να εμβαθύνει από τα φυσικά μέχρι τα πιο λεπτοφυή επίπεδα της ύπαρξης τον κινητοποιεί να συνεχίσει στο δρόμο της yoga.
Έκανε επιπλέον εκπαιδεύσεις στην Aerial yoga, στη Nada yoga (mantras και Kirtan) και το Thai massage. Συνεχίζει να είναι σε επαφή με την capoeira, το contact improvisation και τα ακροβατικά εδάφους, και δεν χάνει ευκαιρία για σεμινάρια και μαθήματα που σχετίζονται με την κίνηση, όπως butoh, gaga, σωματικού αυτοσχεδιασμού κ.α.

Διδάσκει vinyasa, hatha και aerial yoga με την ροή της συνειδητής αναπνοής. Στα μαθήματα του δίνει έμφαση στις θέσεις και στα ενεργειακά στοιχεία που συμβολίζουν.

Συνεχίζει να μαθαίνει και να εκπαιδεύεται. Στην πρακτική του αναζητά τη σιωπή του νου στο μέτρο του δυνατού, τη σφαιρική ενδυνάμωση και ευλυγισία του σώματος.