Η Μαρία είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Έργων Υποδομής. Η αγάπη της για την κίνηση και την έκφραση του σώματος την έστρεψε στον κλασσικό και σύγχρονο χορό. Σπούδασε και τελείωσε με επιτυχία την επαγγελματική σχολή χορού της Νίκης Κονταξάκη και Νικολέτας Βακάλη.

Ξεκίνησε να ασχολείται με το Pilates χρησιμοποιώντας το ως φυσικό μέσο αποκατάστασης σε επαναλαμβανόμενους μυϊκούς τραυματισμούς. Η μέθοδος Pilates αποδείχθηκε τελικά σημαντικό συμπλήρωμα στην εκγύμναση και φροντίδα του σώματός της μαζί με τον κλασσικό και σύγχρονο χορό.

Διαπιστώνοντας τα δραστικά οφέλη της μεθόδου, η Μαρία εκπαιδεύτηκε στην μέθοδο pilates με σκοπό την μετάδοση της γνώσης σε όσους το έχουν ανάγκη.

Είναι κάτοχος διπλώματος Pilates Mat Work & Props by Alan Herdman (αναγνωρισμένο πρόγραμμα από την Europe Active-European Health & Fitness Associations (EHFA) από τη σχολή Studio One, με δασκάλα τη Χριστίνα Πανταζοπούλου. Είναι επίσης, πιστοποιημένο μέλος στο μητρώο Ευρωπαίων Pilates Trainers EREPS (επίπεδο EQF 4).

Συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια και εκπαιδεύσεις πάνω στο χορό και την μέθοδο pilates. Φροντίζει τους μαθητές της προσφέροντάς τους ισορροπία και ενδυνάμωση μέσα από ολοκληρωμένα προγράμματα
ομαδικών και ατομικών μαθημάτων.