Η Μαντώ γεννήθηκε στην Αθήνα  και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την εκγύμναση του σώματος μέσα από το κλασσικό μπαλέτο και αργότερα το σύγχρονο χορό.

Manto Papadogeorgou

Το 2007 περνάει τις εξετάσεις της στο Imperial Society Of Teachers Of Dancing για το μπαλέτο. Η εκπαίδευση της τότε, στοχεύει κυρίως σε σωματικές ικανότητες και δεξιότητές, για εκείνη όμως, το μεγάλο ενδιαφέρον ήταν και παραμένει η εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής.

Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που συνέλεξε σε αυτή τη διαδρομή, την έφεραν κοντά σε κάτι που αγαπά αληθινά, τη βιωματική διδασκαλία της φιλοσοφίας και της πρακτικής yoga.

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Επιστημών της Αγωγής και της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία και εργάσθηκε σε δημόσια νηπιαγωγεία για οχτώ χρόνια, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα νέο κύκλο σπουδών στη Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (πρώην ΤΕΦΑΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Yoga είναι κομμάτι της ζωής της από το 2009. Πάνω στο στρωματάκι της και έξω από αυτό τη βοηθά να παραμείνει ευέλικτη και ευλύγιστη, ξεπερνώντας δυσκολίες και φόβους.

Ολοκλήρωσε με επιτυχία το T.T.C. 200 ωρών με τον Χρήστο Χαρικιόπουλο, Aerial T.T.C με την Tanya Popovich, Prenatal Yoga με τη Γαία Λάσκου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εκπαιδεύσεις σε Ελλάδα και Πορτογαλία πάνω στη Vinyasa Krama, Vinyasa Flow, Chakra-Phychology of Yoga. Παραμένει μαθήτρια στο μονοπάτι της yoga εμβαθύνοντας τις γνώσεις μέσα από την καθημερινή τριβή και πρακτική με τους ανθρώπους και το σώμα.

Από το 2012 μοιράζεται την εμπειρία και την αγάπη της για τη yoga μέσα από την καθοδήγηση ατομικών και ομαδικών μαθημάτων Hatha Sequence,  Vinyasa Flow και Aerial Flow yoga, σεβόμενη πάντα τις δυνατότητες και τα όρια του κάθε μαθητή. Η σωστή ευθυγράμμιση, οι δημιουργικές ακολουθίες, η αίσθηση της ασφάλειας και ο συγχρονισμός της αναπνοής με κάθε κίνηση χαρακτηρίζουν τους κύκλους των μαθημάτων της.

Συνεχίζει να εξερευνά, να δημιουργεί και να μοιράζεται, γεμάτη αγάπη και ενθουσιασμό τη φυσική και συναισθηματική θεραπεία που προσφέρει η yoga.

Ypga Alliance Continuing Education Provider logo